LabActiviteiten


Het LijfLab biedt verschillende trainingen, workshops en coachingstrajecten die jou kunnen versterken in wie je bent en wat jij nodig hebt in het leven. Kijk in onze agenda voor data en kosten. Onze LabActiviteiten zijn ook geschikt voor bedrijven die geven om gezonde medewerkers. Iets voor jouw bedrijf? Wij nemen graag contact op met je HR-afdeling. In overleg maken wij de training die bij jullie past. We bieden altijd maatwerk.

Alles wat je hoeft te doen, is vandaag besluiten om opnieuw te beginnen…

LevensWerk

Voor wie werkt: lekker in je vel tijdens en na het werk

WerkZe

Voor wie werkt, maar nu even niet

LabSpecials

Inspirerende trainingen met een thema

Coaching

Een coachingstraject op maat ter ondersteuning van je persoonlijke keuzes

LevensWerk: Voor wie werkt


Je merkt dat je je op het werk soms afvraagt hoe je het beste met je energie om kunt gaan. Je komt vaak moe van je werk, gespannen en snel geïrriteerd. Je piekert teveel en je slaapt slecht. Je hebt moeite om je te concentreren. De communicatie met je collega’s en je leidinggevende verloopt stroef. Waarderen ze eigenlijk wel wat je doet? Is dit nu waar je voor bent bedoeld? Dan wordt het tijd om je eens af te vragen wat goed is voor jou. Het is jouw leven, jouw werk en jij bent er bij gebaat dat je doet wat bij je past. Dat is ook goed voor je werkgever, die je graag gemotiveerd en gezond op het werk ziet.

Preventie

Ons LevensWerk programma is er op gericht om medewerkers te versterken in het bewaken en aangeven van grenzen ter voorkoming van overbelasting en/of burn out. Door de fysieke -en geestelijke benadering, ontstaat er meer inzicht in bestaande patronen. Het gebruik van de eigen energie wordt effectiever en de medewerker kan zich beter focussen met een positief resultaat in de werk- en privésituatie. Tegelijk ontstaat er een gevoel van verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid en werk. Tijdens de training wordt een nieuwe aanpak gezocht, die met behulp van een concreet plan in het dagelijks leven kan worden toegepast.


Resultaat van de training LevensWerk

 • Inzicht in de reacties van je lichaam, je brein en je energie
 • Inzicht in je eigen overtuigingen en ingesleten patronen
 • De kennis en kunde om deze te beïnvloeden met praktische oefeningen
 • Bewust van je eigen motivatie om keuzes in het leven te maken
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven en hebt een plan voor jou toekomst
 • Je weet welke keuzes je wilt gaan maken met daarbij de juiste zelfzorg
 • Met deze training neem je jezelf serieus, voor de rest van je leven.

Download de brochure


Zin in de training?

Meld je aan!

WerkZe:
Voor wie werkt, maar nu even niet


Je bent al een tijdje ziek en wilt zelf gaan ontdekken wat je nodig hebt om weer aan het werk te kunnen. Je zoekt naar een manier om jezelf beter te leren kennen om zo goede keuzes te maken. Door deze training word je je bewust van jezelf door te experimenteren. Wat zijn jouw grenzen? Wat zijn jouw voorkeuren? Je ontdekt je eigen persoonlijke gebruiksaanwijzing. Door praktische oefeningen leer je om in het dagelijks leven goed voor jezelf te zorgen, bewust van je eigen vitaliteit en zin om te leven zoals jij dat wilt. Zo krijg je zicht op wat je nog wel kunt en ontstaat er weer een weg naar werk. Dit is dé training om het proces van reïntegratie te ondersteunen. Zodat ook jij binnenkort weer hoort: “Werk ze!”

Reïntegratie

WerkZe biedt zieke medewerkers een programma waarin wordt gekeken naar de zelfzorg tijdens -en na de reïntegratie. Door de resultaten van de ondersteuning van bedrijfsarts, psycholoog, bedrijfsmaatschappelijk werk, leidinggevenden en HR samen te brengen, kan iemand nieuwe persoonlijke keuzes maken om niet in dezelfde valkuilen te stappen. Naast het formele reïntegratietraject dat je met je medewerker doorloopt, bied je met deze training je medewerker de mogelijkheid om actief met zichzelf aan de slag te gaan. De zieke medewerker kan door de combinatie van fysieke -en mentale bewustwording in ons programma in beweging komen, wat de reïntegratie bevordert. Uiteraard wordt in overleg met de werkgever gekeken of onze training geschikt is voor de medewerker.


Resultaat van de training Werkze

 • Inzicht in de reacties van je lichaam, je brein en je energie en zicht op jouw mogelijkheden
 • Inzicht in je eigen overtuigingen en ingesleten patronen en de kennis en kunde om deze te beïnvloeden
 • Zicht op je eigen toekomst en wat je nodig hebt om te kunnen re-integreren op een plek die jou past
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven en hebt een plan voor het verder vormgeven van jouw reïntegratie
 • Je hebt handvatten om waar je ook bent, goed voor jezelf te zorgen op een manier die bij jou past.

Download de brochure


Zin in de training?

Meld je aan!

De LabSpecials


We zijn trots op deze inspirerende pareltjes: elke training heeft een thema dat raakt.
Kijk voor de data en locatie op onze agenda.

Training KLEI

KLEI staat voor Kracht, Lichaam, Eigenheid en Inspiratie. Klei is een oermateriaal, onze basis. Het is de aarde waarop wij leven. Deze interactieve training is gericht op jezelf ervaren en voelen. Je ontdekt wat jij nodig hebt in het leven en hoe je dat kunt bereiken. Boetseren, kneden, maar ook aarden, zaaien, groeien…

Download de brochure
 

Ik=Kracht

Waar zit jouw ik-kracht in je lijf? Maak een ontdekkingsreis naar je eigen levenskracht. Als je direct denkt aan een dagje fitness, dan zul je je nog verbazen over deze bijzondere training.

Soepel & Star

Zit je vast in je lijf en je patronen? Voel door fysieke –en meditatieve oefeningen waar het in jou beweegt én krijg praktische tips en tools. We combineren haptonomie met yoga en maken zo de vertaalslag naar jouw dagelijks leven.

Vergeving & Acceptatie

Kun jij anderen of jezelf moeilijk vergeven? Dit kan veel stress veroorzaken. Wat doet dit in je hoofd, je hart en je buik? Ervaar de betekenis van acceptatie en vergeving.

TeamWork

Breng de verschillen en overeenkomsten in jouw team boven tafel, met als resultaat verbazing én waardering voor elkaar. Samenwerken is nog nooit zo leuk en inspirerend geweest.

Time-In

Kun je je rust moeilijk vinden overdag? Slaap je slecht? Lijkt je hoofd wel een verkeerstoren? Leer de methodiek ‘Time-in’ en kom bij jezelf.

Kijk voor data en locaties

Coaching


Soms vragen bepaalde zaken wat meer aandacht. Daarom bieden we naast onze trainingsprogramma’s de mogelijkheid om een individueel coachingstraject te volgen. Vanuit de Zijnsoriëntatie en de Haptonomie werken we op dezelfde wijze als in de training: met aandacht voor de combinatie van het mentale en het fysieke.

Gedurende de trainingen bestaat altijd de mogelijkheid om via mail, whatsapp of telefoon contact met ons op te nemen om vragen te stellen of om te overleggen.


Interesse in coaching?

Neem contact op!