LabTour

Het LijfLab

In Het LijfLab doe je een gedegen onderzoek naar jezelf met lichte lichaamsgerichte oefeningen uit de haptonomie, meditatie  en verschillende inzichtgevende werkvormen. De analyse van alle bevindingen, met behulp van haptonomie  en psychologische modellen, dient om te ontdekken wat voor jou de beste manier is om (weer) te kunnen genieten van het werk en het leven.
De unieke combinatie van coaching en training mentaal én fysiek, geeft een hele nieuwe benadering van het begrip ‘werken’. Wat je investeert in jezelf, kun je weer investeren in je werk. Een investering die zich uitbetaalt in gezondheid.

Hoe werkt het Lab


In onze coaching en trainingen werken we op geleide van de volgende uitgangspunten.

Vertrekpunt
Hoe is het met je gezondheid, je gedachten, je lichaam, en je relaties? Met behulp van de methodiek van de Stormvloedkering maak je een nul-meting en stel je vast hoe het is gesteld met je incasseringsvermogen, je energie en je mindset.

Op onderzoek
Je stelt vast wat jouw gebruiksaanwijzing is met psychologische modellen, inzichtgevende werkvormen en lichaamsgerichte oefeningen.

Uitbreiding en versterking van je krachten
Nu je zicht krijgt op wat goed is voor jou, kun je nog duidelijker gaan communiceren over dat wat jij nodig hebt. Zo ervaar je gemak in je leven en je werk. Wie weet hoe hij voor zichzelf kan zorgen, kan ook beter voor anderen zorgen. Je neemt verantwoordelijkheid voor jezelf, én in relatie met anderen.

Sterk met de Stormvloedkering
Met de Stormvloedkering breng je nu concreet in kaart waar je jezelf kunt versterken om ook op de lange termijn met plezier te leven en te werken.

Het Plan
In het voorgaande traject ben je tegen bepaalde patronen en overtuigingen aangelopen. Wat en wie heb je nodig om ook in de toekomst vitaal in je hoofd en je lijf te blijven? Je maakt met alles wat je hebt geleerd over jezelf, je eigen plan. Een plan dat regelmatig moet worden bijgesteld, omdat jij en/of je omgeving verandert. Je kunt altijd terug grijpen naar wat je deze dagen hebt ontdekt over jezelf.

Stormvloedkering

Met de door ons ontwikkelde methodiek van de Stormvloedkering leg je vast hoe het is gesteld met je incasseringsvermogen, je energie en je mindset. Elke sluisdeur van de Stormvloedkering staat voor een deel van jou dat je beschermt in het leven. Zo word je je bewust van je fysieke –en mentale gezondheid. Je krijgt ook zicht op je sociale omgeving: welke mensen spelen een rol in je leven en wat betekent dit voor jou? Uiteindelijk is ons programma er op gericht om jou de regie over jouw Stormvloedkering te geven. Jij zorgt ervoor dat de sluisdeuren sterk genoeg worden om je te beschermen tegen de zware momenten of periodes in het leven. Het geeft je een nieuwe kans om vanuit een stevige basis alle uitdagingen die jij kiest, te kunnen aangaan.

Ervaringen van deelnemers

"Ik vond het een heel inspirerende en actieve middag. Je bent in goede handen. Veilig en betrokken."

"Fijne samenwerking tussen de ervaren trainers. Duidelijke toelichting verstrekt op geschetste situaties en deelnemers zijn goed betrokken gemaakt en uitgevraagd. Betrokken trainers met oog voor elke individuele situatie."

"Een fijne middag gehad bij Het LijfLab. Mij heeft het vooral ontspanning gebracht. Veel afwisseling in het programma. Goed georganiseerd."

"De locatie was écht heel fijn, met een goede energie. Jullie hebben beiden duidelijk kennis van zaken op jullie vakgebied en daar heb ik van mogen genieten."

"Het LijfLab biedt een sterk concept om mensen te begeleiden."

Wij van Het LijfLab

We passen verschillende benaderingen en een groot scala aan oefeningen toe om te werken aan lichaams- en zelfbewustzijn. Onze coachings- en trainingservaring kanaliseert processen, laat mensen tot hun recht komen en helpt de deelnemers woorden te geven aan dat wat ze bewust worden. We werken samen vanuit verbinding, waarbij onze warme betrokkenheid, down-to-earth aanpak en gevoel voor humor kenmerkend zijn, naast kwaliteit en diepgang.

Zo kreeg ik meer werk- én leefplezier!

Alles in mijn leven komt samen in Het LijfLab. Ook voor mij was het waardevol om te kunnen experimenteren met de werking van mijn brein, mijn lijf en de essentie van wie ik ben. Door die ontdekkingsreis kreeg ik meer werk- en leefplezier! Tijdens alle trainingen en coachingstrajecten die ik begeleidde de afgelopen jaren, ontmoette ik veel mensen die op zoek waren naar een verbeterde versie van zichzelf. In Het LijfLab ontdek je wie je bent: niet meer en zeker niet minder. Je wordt je bewust van je geestelijke –en fysieke beperkingen, en net als ik, ga je óók al je mogelijkheden ervaren. Ik heb een onwrikbaar vertrouwen dat wij allemaal een leven kunnen leiden waar we ons goed bij voelen, als we onszelf helemaal accepteren zoals we zijn. Door mijn werkervaring in de zorg en de trainingen die ik gaf om te leren leven met chronische pijn, weet ik dat mensen ijzersterk kunnen zijn, ongehinderd door hun beperkingen. Als jij op onderzoek durft te gaan, dan sta ik voor je klaar met mijn ervaring met persoonlijke ontwikkeling en haptonomie. Ik ben benieuwd welke talenten, kracht en energie bij jouw gebruiksaanwijzing horen.

- Marianne Landman